top of page

Julehygge i genbrugens tegn

En nisse der kan spille på skrald, juledekorationer med genbrugsdimser og hjemmelavede honninglys – krydret med bålstemning, gløgg og æbleskiver er elementerne, når den sociale nærgenbrugsstation i Hørgården inviterer til julehygge den 14. december.

Nærgenbrugsstationen på Brydes Allé blev for et par år siden genåbnet efter en brand. Fra at have været en genbrugsstation omkranset af hegn blev konceptet gentænkt og herefter genopstod stationen som en åben plads med plads sociale aktiviteter. Hegnet er væk og i stedet er der nu opholdsmuligheder og plads til fx at grille. Håbet var, at den nye nærgenbrugsstations sociale fokus kunne gøre det mere attraktivt for områdets beboere at komme med deres affald og genanvendelige ting.

Socialt liv bliver der også på pladsen den 14. december, når der inviteres til julehygge i genbrugens tegn. Ifølge de ansatte på pladsen er julen nemlig en oplagt mulighed for at genanvende og være kreativ med det der ellers ville blive smidt ud. Fx kan man til arrangementet lave julepynt ud af kasserede bøger og juledekorationer pyntet med små dukkehoveder og dimser, der ellers normalt ender i småt brandbart.

Underholdningen bliver også genbrugsvenlig for her får stationen besøg af en nisse, der kan spille på alt fra sav, cykelpumpe og gulerod.

Alle – store som små – genbrugshellige som nybegyndere i genanvendelsens verden er velkomne til genbrugsjulehygge den 14. december fra kl. 14-16 på Nærgenbrugsstation Hørgården, Brydes Allé .

bottom of page