Laura Holm

Laura har læst Internationale Udviklingsstudier og Kultur- og Sprogmødestudier på Roskilde Universitet. Det var egentlig hendes plan at lave nødhjælpsarbejde i udlandet, men da hun var færdig med sin uddannelse, kunne hun mærke, at hun hellere ville arbejde i sit lokalmiljø.

 

Hun havnede i Urbanplanen via et praktikophold i Idrætsprojektet, som er en social indsats, hvor udsatte børn får tilbud om fysisk aktivitet. Igennem praktikken fik hun kontakt til Partnerskabet, hvor hun i dag arbejder på Det Sociale Streetprojekt.

 

Lauras arbejde med streetprojektet består i alt fra at finde frivillige, skaffe penge og være til stede ved aktiviteterne.

 

"Jeg kan rigtig godt lide, at det både er opsøgende arbejde og skrivebordsarbejde. At man både er i kontakt med en masse børn og unge og kan bruge den viden, man får igennem det, til at forbedre nogle ting,”  forklarer hun.

 

De børn og unge, som er med i streetprojektet, er typisk uden for foreningslivet. En del af Lauras arbejde går derfor også ud på at formidle kontakt mellem børnene og de lokale foreninger og klubber i området, som kunne være noget for dem.

 

Et spørgsmål, Laura ofte får, er, om fodbold, som er hovedaktiviteten i streetprojektet, kun er for drenge? Hendes svar er et klart nej.

 

”Der er nogle mega seje piger, der er mindst lige så gode som drengene,” siger hun og fortsætter:

 

”Dét, at jeg er en kvinde, der spiller fodbold, viser måske også, at man som pige sagtens kan være med. Det er jo en forståelse, der stadig er meget dominerende, at piger ikke kan spille fodbold og dyrke sport generelt, så der kan jeg forhåbentlig inspirere nogle af pigerne herude.”