top of page

Iman Ahmad

”Mine dage ligner ikke hinanden. Jeg arbejder meget med mennesker, og det kan jeg godt lide. Det er derfor, jeg skiftede fra mit arbejde som ingeniør.”

 

Iman er uddannet civilingeniør og har efterfølgende studeret multikulturel formidling. Hun arbejdede som beboerrådgiver i Tingbjerg i otte år, inden hun i 2004 startede i Partnerskabet som integrationsmedarbejder. Her har hun siden arbejdet med projekter med integration og sundhed i fokus og i de senere år særligt med familier.

 

Via blandt andet familiekurser hjælper hun Urbanplanens nydanske beboere til at forstå den danske kultur, især foreningslivet, forklarer hun:

 

“For familier med mange børn er der meget at holde styr på. Jeg prøver at forklare forældrene, at det ikke er nok at gå til forældremøde, men at det også er godt at være aktiv i foreningslivet.”

 

Et af Imans store projekter er foreningen Healthy Girls Amager, der tilbyder undervisning i svømning, yoga og zumba primært for piger og kvinder på Amager.

Foreningens formål er blandt andet, at kvinder - især med minoritetsbaggrund - integreres i aktiviteter, der opgraderer deres sprogkompetencer og muligheder for at deltage i det lokale samfund, og at kvinder får tilbudt aktiviteter og oplysninger om sund livsstil.

Iman understreger, at foreningen også spiller en rolle i forhold til det lokale demokrati:

 

“I Healthy Girls Amager sætter vi stor pris på frivilliges indsats. Det er af stor betydning for lokalsamfundet, at frivillige deltager og engagerer sig, da det er en vigtig del af demokratiet, en mulighed for at tage medansvar og vise solidaritet.”

bottom of page